maandag 17 februari 2014

CAMBODJA--SIEM RAEP.......

Donderdag 13 februari 2014. Te kort geslapen in kamer 66 op de vierde etage van Jasmine Lodge. Als je pas om vier uur in de morgen je bed ziet na een heel vermoeiende reis, dan voel je je de volgende morgen niet direct een uitgeslapen tourist. De kamer die wij 's nachts kregen  is best ruim en mooi, maar heeft 3 bedden.
 Wij hadden een kamer gereserveerd met een tweepersoonsbed. Het reserveringsnummer dat we via internet hadden toebedeeld gekregen  gaf dat ook aan. Dus we waren zwaar teleurgesteld in de Jasmine Lodge. Trouwens de hele ontvangst was een grote sof. Kom je moe aan, tref je een pikdonker guesthouse met een naam die amper te lezen is. Via de website van Jasmine Lodge hadden we gelezen, dat er 24 uurs SERVICE van de receptie was.Zie....bij Agoda com onder Jasmine Lodge te Siem Raep. We verzekeren onze lezers, wanneer je dan een pikdonker Guesthouse aantreft je diep teleurgesteld bent en je je onzeker en rottig voelt wanneer je dan ook geen naam aantreft.
Wij keken de tuk-tuk driver aan en vroegen hem of dit wel De Jasmine Lodge was.Hij beaamde het, nam me wat opzij en wees naar boven. En ja hoor op een blauwe plaat stond de naam, verscholen achter bossages. Dat luchtte alvast ietsje op. Via een stenen pad ben ik een donkere ruimte in gegaan. GEEN BEL....GEEN KNOP OM OP TE DRUKKEN......helemaal niks. Vaag zag ik een toonbank. Dat moest de receptie zijn. Ik snapte er helemaal niets van. IK VLOEKTE INWENDIG en voor ik het wist schreeuwde ik met zeer luide stem: "SOMEBODY THERE, HALLO SOMEBODY THERE". Op een bank aan de zijkant begon iets te bewegen. Een deken viel van de grond . Een slaperige jongeman stond opeens voor me en reageerde traag. "We dont have a free room". Flapte hij eruit. "I have a reservation, here is the number", antwoordde ik nogal geirriteerd. Hij pakte een lijst en vroeg, "are you family Mauke en Henk Luijters". "YES WE ARE" antwoordde ik bits. Inmiddels was Maukie verschenen.Nou om een verhaal kort te maken, ze hadden onze gereserveerde kamer even aan een ander gegeven, omdat ze er niet zeker van waren dat wij zouden arriveren.
Vervolgens kregen we tijdelijk kamer 66
op de vierde etage...brrrrrrrrrrrrrrrr,  flink trappen lopen dus. Snel zijn we daarna ons bed ingekropen. Om negen uur zijn we weer opgestaan en wilden tegen de hele gang van zaken protesteren. Allerlei smoesjes waren het verweer van de jonge manager. We hoefden niet bij te betalen voor de duurdere kamer 66, waar alles kapot was. Overal druppelende kranen.
Duivels was ik en liet dat merken ook. Rond twaalf uur zou onze oorspronkelijke kamer nr 45 beschikbaar zijn. Die was pas om half twee te betrekken, want hij moest gecleaned worden. Toen we eindelijk na lang wachten de kamer kregen ontdekten we achter het bed iets leuks. ËEN DODE KAKKERLAK. Op hoge poten heb ik de manager en de hele staf erbij gehaald. "IS THIS JASMINE LODGE"...."SHAME....SHAME". We konden merken dat ze eigelijk niet goed wisten hoe hiermee om te gaan. Er werd ons een andere kamer in een ander gebouw aangeboden. Maar dat wilden we niet. Ze hebben daarna de kamer nogeens onder handen genomen. Dit was onze ervaring met DE JASMINE LODGE IN SIEM RAEP.
Vrijdag 14 februari 2014. Gisteren hebben we ze al zien zitten, een heel grappig stel uit Gennep. Zij...Pleun, een heel vlot meiske en hij Joey, een flinke uit de kluiten gewassen aardige jongeman. De kennismaking verliep heel makkelijk. Ze vertelden ons met een grote reis bezig te zijn in Azie en uiteidelijk via de Verenigde Staten naar Aruba te willen gaan en indien mogelijk iets voor zichzelf te beginnen. Heel ondernemend dus.In Jasmine Lodge is het ontbijt bij de prijs inbegrepen. Lekkere geroosterde boterhammetjes of stokbrood met boter, jam, scrambled eggs.Je mag er vervolgens thee of koffie bijnemen. Wij bestelden een pot chinese jasmijnthee.Heerlijk.Het geheel is gegarneerd met stukjes fruit. Ons ontbijt duurt meestal lang. We nemen alle tijd en voordat we het weten is het half twaalf en gaan we vervolgens wat doen. Vandaag wilde ik mijn haar eens laten trimmen.Dat was echt nodig. Bij de receptie gevraagd waar we een goede kapper konden vinden.
We moesten naar de grote winkelstraat en bij het tweede stel stoplichten links af. Halverwege de straat waar we linksaf gingen  was aan de rechterzijde de kapsalon.Omdat het inmiddels flink warm was, zijn we in een slakkengang op ons doel afgegaan. Veel zitten, schaduw opzoeken en water drinken zijn de ingredienten om de kapsalon te bereiken. Het was aardig druk in de salon. Bijna alle stoelen waren bezet.Toen we vroegen of er ook heren werden geknipt, was het antwoord ja. We moesten wel een half uurtje wachten. Tijd zat. Dus wachten maar. Maukie is de buurt wat gaan verkennen.Ik raakte in gesprek met een Engelse dame uit Liverpool. Zij liet zich manicuren. Het meisje dat haar nagels verzorgde knipte later mijn nogal lange haren en gaf me een hoofdmassage.Ruim een uur is het kapstertje met me bezig geweest. Tenslotte werd mijn haar gewassen en volgde een hoofd, nek, rugmassage. Voor 6 dollar ging ik als herboren de kapsalon uit. Op de terugweg naar ons guesthouse hebben we ergens ge geten.
De shopping Mall Lucky konden we niet weerstaan. Ruim drie kwartier hebben we in een heerlijke koele ruimte van alles bekeken en lekkere dingetjes gekocht.
Om vier uur waren we terug in ons guesthouse. Een heel leuk gesprek met Joey en Pleun gehad. Jammer is het dat ze morgen vertrekken. We zijn vrienden op facebook geworden. We gaan deze twee leuke mensen zeker volgen. Veilige aankomst in Kratie jullie beiden.
Zaterdag 15 februari 2014. Tot onze grote verbazing zagen we tijdens het ontbijt opeens Pleun en Joey. Zijn jullie niet vertrokken, was onze eerste reactie??? Dat zouden jullie vandaag toch. Beiden keken niet geheel okselfris. Joey is vannacht ziek geworden, we konden onmogelijk vertrekken. Diarree.....hij moest om de haverklap de wc bezoeken. En wat nu? was onze reactie? We gaan morgen, we proberen de tickets te veranderen.De kamer die we hier hadden kunnen we niet houden. Voor 1 nacht gaan we  straks een ander guesthouse zoeken. Na het ontbijt ons blog bijgewerkt. 'sMiddags hebben we wat gewandeld in de bloedhitte. Werkelijk, het is soms verschrikkelijk heet. Alles doen we in een slakkengang.
De minste inspanning is aanleiding om je voorhoofd met pareltjes zweet te bedekken. Zo af en toe vluchten we gewoon een warenhuis met airco binnen. Ook zijn we vaste klant bij de Caltex, hun coffeeshop heeft airco. Daar nemen we dan een overheerlijke capucino Voor 2.30 dollar zijn we de man/vrouw. Heel langzaam is de verstandhouding met de manager van Jasmine Lodge beter geworden. We praten weer als normale mensen met elkaar. Kamer 45 waar we nu zitten is ok.
Wel kunnen we dagelijks merken dat onze klacht diepe uitwerking heeft gehad. Men is voorzichtig geworden.Toen we weer terug waren in Jasmine Lodge, vertelden Pleun en Joey dat ze een ander guesthouse hadden gevonden, achter de Jasmine Lodge. Knus en goedkoper.Weer hebben we afscheid genomen en ze een goede reis toegewenst.
Zondag 16 februari 2014. Vandaag aan de manager gevraagd of we onze kamer met 1 week kunnen verlengen. Als we dat zouden doen, dan komt dat beter uit met een 14 daags Visum in Thailand. De laatste twee weken willen we doorbrengen in Rayong, dat is een klein nog niet door touristen overstroomd stadje aan de kust.Onze vrienden Ron en Lek gaan daar vaak naartoe vanuit Bangkok.Zoals gebruikelijk hebben we weer uitgebreid ontbijt genomen en ons aan vele lekkere dingen tegoed gedaan.Weer zijn we na het ontbijt langer blijven tutten. Pleun en Joey hebben we niet meer gezien. We nemen aan dat  ze nu vertrokken zijn.In de middag hebben we met een tuk-tuk een stadtour gemaakt. Voor 5 dollar heeft de wat oudere driver ons verschillende plaatsen laten zien.
Zo weten we nu waar de avondmarkt is. Ook is er een dagmarkt. Bij een centrum waar diverse workshops werden gehouden zijn we ook gestopt. Hier werden allemaal kunstnijverheids-artikelen vervaardigd.
Siem Raep is toch wel een vrij grote stad met parken, kanalen en erg veel winkels. Omdat het zondag was vonden we het rustig in de straten. Vele winkels zijn gewoon open. Het enige verschil met een gewone werkdag is, het verkeer is minder hectisch en je ziet veel cambodianen in hun zondagse outfit.Heel grappig was het dat we een winkel met de naam "SIX ELEVEN" ontdekten. De tegenhanger van de "SEVEN ELEVEN" in Thailand.

http://www.agoda.com/nl-nl/jasmine-lodge/hotel/siem-reap-kh.html?asq=bjfCXArL%2fOBs0ZE7URjE%2bpLvuORwtvi0cieccPqfhe984HSR3CbCbqVamonbekgbRfw9bbHAiyD%2fSwPS%2fH1Hwg%3d%3d











Geen opmerkingen:

Een reactie posten