zondag 23 februari 2014

REIS NAAR BAN PHE - THAILAND GEREGELD.....

Zaterdag 22 febuari 2014.Vandaag hebben we o.a. de reis naar Ban Phe geregeld. Voor 27 dollar per persoon worden we a.s. woensdag  de 26e om half acht opgehaald in ons guesthouse Jasmine Lodge. Twee bussen worden er dan ingeschakeld.http://www.christiesbanphe.com/ Om 21.00 uur moeten we daar aankomen, hopen we. Het wordt dus weer een lange dag. Laat in de middag hebben we verder de benenwagen genomen. We zijn in een wijk terecht gekomen, die erg veel lijkt op een wijk in Bangkok waar we ooit geweest zijn. Het is er beredruk met touristen.

Je vindt er heel veel restaurants. Winkeltjes. Tuk-tuks en neon-reklame. Wel leuk om er van te proeven. De temperatuur is laat in de middag aangenaam. Men kan echt merken dat iedereen profiteert van de afkoeling, het wordt met het kwartier drukker in de straten. Hele gezinnen komen aan met de scooter, soms zitten er wel 5 man op.Ongelooflijk maar waar. Vader achter het stuur, dan de kindjes en daarna de moeder. Ja.....iedereen bezit een scooter in Cambodja, trouwens in Laos en Thailand is het van hetzelfde laken een pak.Mobile telefoons zijn ook een hot item. Het lijkt net of iedereen z'on apparaat bezit. En dan niet de gewone modellen, maar dure i-phones en Samsungs. Alles wordt gefinancierd door de

Een grote bus haalt ons op en brengt ons naar de grens Cambodja-Thailand. Daar moeten we de visa regelen. Een "Uit" stempel in het paspoort van Cambodja en dan na het invullen van formulieren en het nemen van foto's krijgen we een visum, waarschijnlijk voor 14 dagen, voor Thailand waar we net genoeg aan hebben om op 10 maart naar Nederland te vertrekken. Een minivan brengt ons vanaf de grens naar Ban Phe aan de kust.Een guesthouse hebben we daar al geregeld. "Christies guesthouse" is de naam.
 bank, die als paddestoelen uit de grond schieten. Laat in de avond waren we in ons guesthouse terug.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten