vrijdag 28 februari 2014

BAN PHE.....CHRISTIES GUESTHOUSE VALT TEGEN.

Donderdag 27 februari 2014. Christies Guesthouse leek op de website zo aantrekkelijk Prachtige foto's, goede omschrijving van van alles en nog wat. Een familie guesthouse. JA allemaal positieve dingen. Je gaat daar gewoon op af. Toch viel ons het hele guesthouse tegen.
Het begon eigenlijk al bij de ontvangst. Onze koffers moesten we zelf naar binnen zeulen. Aandacht was er nauwelijks. We kregen het gevoel dat alles maar om een ding draaide......'BAHTS' . De man achter de tap begon gelijk over geld. 7200 Baht wilde hij incasseren. NU..... Toen ik kenbaar maakte niet genoeg geld te hebben, wees hij naar een ATM-geldautomaat. "Morgen", zei ik resoluut. Hier stond ons hoofd helemaal niet naar, na 11 uur reizen waren we doodmoe en verlangden maar naar 1 ding, de gereserveerde kamer. Die bleek op de 2e verdiepng te zijn. Twee steile trappen, waarvan 1 trap zonder leuning moesten genomen worden. Bizar!!! Gelukkig nam de man onze koffers en bracht ze ruw naar boven. We waren benauwd dat er wielen zouden afbreken.
Vrij snel stonden we bij kamer nr.4. Toen de man de deur opende was de eerste indruk positief. Een mooie kamer met ventilator en airco stond ter onze beschikking. Vrij vroeg gingen we naar bed. De volgende morgen overal lawaai. De drukke straat voor het guesthouse is een doorgaande weg. Vrij vroeg werden we gewekt door voorbij razende auto's. Toen kregen we problemen met het toilet. De boel zat na gebruik geheel verstopt. De koelkast werkte niet. Het was bar en boos. Het enige dat  perfect was dat was de douche en het bed.
We zijn naar beneden gegaan en hebben geklaagd. De man achter de tap keek moeilijk en deed net of hij ons niet begreep. Hij wilde het met eigen ogen zien. Maukie is met hem naar boven gegaan en heeft alles nogmaals verteld en gevraagd om een andere kamer. Hij deed net of hij het niet begreep en negeerde onze klachten. Uiteindelijk zou hij er wat aan doen. Nou dat is echt op zijn Thais gebeurd. De WC leek weer goed te werken. Maar dat was een farce. Na een gebruik waarbij doorgetrokken moest worden, kregen we hetzelfde probleem. "We gaan aan ander guesthouse zoeken". En we vonden er eentje.
Mac Garden was een schot in de roos. Een prachtige kamer in een zeer rustige omgeving.. Die nemen we!. Het meisje dat ons vergezelde begreep dat we pas morgen konden komen
. De rest van de dag hebben we door Ban Phe geslenterd. De haven met de vele vissersbootjes was een plaatje. We zijn een heel lange pier afgewandeld en hebben ons vergaapt aan prachtige vissersbootjes

Bij de Bank of Bangkok hebben we Bahts opgenomen. Vermoedelijk is dit de laatste opname voordat we terugvliegen naar Nederland. Laat in de middag hebben we Christies Guesthouse gezegd dat we daar weg zouden gaan. Toen konden we opeens een andere kamer krijgen. Kamer nr 1 op de 1e etage. We hadden er beiden geen trek meer in.
Lampen om 's nachts te vissen.

http://www.christiesbanphe.com/

Mac Garden Resort (Rayong Province/Phe, Thailand) - Hotel Reviews - TripAdvisor



gaapt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten