dinsdag 25 februari 2014

LAATSTE DAG SIEM REAP......

We mochten veertien dagen te gast zijn in deze boeiende stad. Als je ooit Cambodja aan doet, is Siem Raep een must. We hebben op dat kleine incident na met Jasmine Lodge er met volle teugen van mogen genieten. De bevolking is zeer vriendelijk en innemend, ze zijn open en vol belangstelling en altijd is er  die Cambodiaanse "Smile" Ze  nemen het leven zoals het komt, weten te genieten van eenvoudige kleine dingen en zijn dankbaar met wat ze bezitten
. De aardige meisjes in ons guesthouse zijn hulpvaardig, doen hun werk met overgave en niets is hun teveel. Ook de jonge mannen in Jasmine Lodge doen er alles aan om het de gast naar de zin te maken. Wij vragen ons af wat hun salaris zal zijn. Vast niet veel !!!
Ze werken met overgave en maken lange uren.
In de middag hebben we nog wat boodschapjes gedaan in de "Luckey" Mall. Maar eerst hebben we de bank bezocht om nog 100 dollar op te nemen. Alle vorige keren dat we daar geld opnamen, ging dat gewoon zonder problemen. Vandaag werkte mijn Visakaartje echter niet. Na twee keer de pincode te hebben ingetikt kreeg de bank geen verbinding. Het meisje achter het loket zei dat ik het geen derde keer mocht proberen. Dan zou de boel geblokkeerd worden. Gelukkig hadden we nog Euros op zak, die hebben we omgewisseld voor dollars.Zo zie je maar.
Bij de shoppingmall hebben we lekker geluncht. De airco is daar van onschatbare waarde. Je voelt je er prettig. Toen we weer buiten kwamen kregen we echter een tik. De lucht was zo warm, elke stap die je zette was er eentje teveel. Heet.....heet.....heet! Mijn gevoel vertelde me dat het over de 35 graden was.Dus...........Met een slakkengangetje zijn we naar Jasmine Lodge teruggelopen.
Onze handdoeken.
Bij de Caltex hebben we onze laatste cappoccino genomen. Om vier uur waren we weer op onze kamer. Na een uurtje pitten zijn we met het inpakken van de koffers begonnen. Dat moet zorvuldig gebeuren. Soms is het een puzzel waar de dingen te laten en niet te vergeten wat er zoal opgeborgen is
. De rugzakken willen we niet te zwaar maken en de losse tassen handzaam houden. Nou we zijn benieuwd hoe het ons morgen zal vergaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten