vrijdag 10 januari 2014

2014 GELUKKIG NIEUWJAAR ( 1 januari t/m 9 januari)

Woensdag 1 januari 2014. Ja....lieve mensen weer mooi weer. We hebben sinds we in Thailand zijn geen drup regen gezien. Toen we de gordijnen vanmorgen open schoven glipten de zonnestralen de kamer in. Na het ontbijt dit blog weer wat bijgewerkt. Mauke is inmiddels met lege plastic flessen naar beneden gegaan om water te tappen. Water uit de kraan is niet te drinken, moet je ook niet doen, word je ziek, krijg je buikklachten. Wij drinken water uit flessen die je overal kunt kopen.
Voor 10 baht een klein flesje. Voor een grote betaal je 20 Baht. Ons is een keer door een Nederlander geadviseerd de waterautomaten te gebruiken. Dat is prima drinkwater. Voor 1 baht krijg je 1.50 liter. Bij het winkeltje naast Awana House staat zo'n automaat Om 14.00 uur met Ron en Lek geluncht in de kamer achter de receptie. Ron had het eten besteld aan de overkant. Twee grote vissen en een heleboel andere gerechten. De meisjes van de receptie verzorgden alles, niets ontbrak. We hebben met z'n vieren gesmuld. Helaas moest Lek in de middag naar huis. We hebben met hugs afscheid van haar genomen en zijn er zeker van haar weer te ontmoeten. Later in de middag zijn we wat boodschappen gaan doen en hebben we de markthal aangedaan.
Bij het tentje van Tip even gerust en twee smoothies van cocosnoot besteld. Niet te koud. Heerlijk. Een half uur daar gezeten.
Donderdag 2 januari 2014. We beginnen over de reis naar Laos te denken en hoe daar te komen. Aan Ron gevraagd of hij de prijzen van vliegreizen wist. "Oh....wacht maar even ik zal de meisjes vragen dit even te checken via internet." Wat een service toch. Je hoeft maar iets te vragen en men is je behulpzaam. Na even wachten kwam het antwoord: "11.000 Baht met Lao Airlines". We fronsten de wenkbrouwen en hielden ruggespraak. De bagage zou daar nog bijkomen. We hebben nog niets besloten. Omdat we wisten dat er ook andere mogelijkheden zijn om naar Laos te komen, zijn we eens gaan shoppen bij reiswinkeltjes die je echt bij de vleet vindt. Bij het eerste de beste zaakje zijn we naar binnen gestapt. Op een poster aan de wand stonden diverse reizen naar Laos. Zelfs een reis naar Loeang Prabang. Aan een man die erg hoffelijk was gevraagd om ons het een en ander uit te leggen
. Na 10 minuten waren we volledig op de hoogte. Geboekt hebben we nog niet. We wilden nog een dag speelruimte hebben. Met een fotokopie van de goedkopere aanbieding gingen we tevreden de winkel uit. Met een omwegje zijn we naar een horlogemaker gelopen, die we eerder hadden ontdekt. Ja in Thailand repareren ze echt alles en met vakmanschap tegen voor ons ongekend lage prijzen. Mauke had een swatch-horloge dat niet meer liep en in Nederland niet te repareren was. Het mannetje nam de swatch in ontvangst en had wat tijd nodig om het te kunnen nakijken. Morgenmiddag zouden we het kunnen halen. Naar Awana House terug, een tuk gedaan en 's avonds met Ron heerlijke spiesen en echte frieten gegeten in een gezellig Iers knijpje. Overheerlijk.
Vrijdag 3 januari 2014. Het wordt warmer en warmer. De koudegolf die we hadden toen we net in Chiangmai waren is weg. Ons geld raakt op. We moeten met Visa opnieuw uit de muur halen. Je kunt maximaal 10000 Baht opnemen. Dat  is weer genoeg voor een tijdje, Omgerekend ongeveer 235 euro tegen de huidige koers
. Hele morgen geluierd op het panoramadak. In de middag rond twee uur naar naar het reiswinkeltje gelopen en de reis naar Laos geboekt. Voor 3300 Baht een driedaagse trip per mini van, slow en speedboat over de Mekong river. Dat scheelt bijna 9000 Baht met de vliegreis. We krijgen daar een overnachting gratis bij, een diner en een ontbijt. De volgende overnachting is voor eigen rekening, alsmede het eten.
Zaterdag 4 januari 2014. Mauke is vannacht ziek geworden. Vreselijke hoofdpijn en misselijk. Toen ze 's ochtends opstond was ze echt ziek. Op de wc  heeft ze behoorlijk overgegeven, totdat er niets meer was. Daarna terug naar bed en proberen uit te zieken. Eten en drinken ging niet. De gedachte aan eten alleen al maakte haar ellendig en kotsmisselijk. De hele dag zijn we op de kamer gebleven. In de middag heb ik wat boodschappen gedaan en de was opgehaald. 's Avonds ben ik in mijn uppie gaan eten......ongezellig hoor.
Zondag 5 januari 2014. Gelukkig gaat het iets beter met het vrouwtje, maar eten gaat nog niet.
Wel water en slappe thee. Toch is Maukie op bed gebleven, ze voelde zich heel slap en tot niets in staat. Terug filosoferend hebben we eens gekeken wat de oorzaak van de buikproblemen kon zijn. Wij denken dat al die bekers ijskoude drank met schaafijs niet goed zijn. Ook hadden we nogal vette loempias gegeten en vette kip. Tot slot hebben we  in de markthal bij Tip yoghurt met muesli en veel fruit verorberd. Deze combinatie is Mauke fataal geworden.
Maandag 6 januari 2014. Het weer kan gewoon niet beter. Zon en warm. Na het douchen met een plens heet water het ontbijt gereed gemaakt. Mauke heeft zowaar wat gegeten en gedronken. Het gaat gelukkig de goede kant op. Wel is ze snip verkouden geworden. Ron bracht nog een pakje rijstecrackers voor de zieke....heel lief van hem en wenste haar beterschap. Ook de meisjes van de receptie  zijn heel meelevend. Elke keer wordt er gevraagd: "How is madam, is she better today". Wat een warmte, gaat er van die grietjes uit. In de loop van de morgen samen naar buiten. We wilden eens kijken hoe dat gaat. Buitengewoon goed.
Wel hier en daar rusten en geen grote einden lopen. Bij de ATM-pinautomaat met Meastrologo geld van de ING proberen te pinnen. Dat gaat mooi niet. Zou de ING toch moeten weten. Bij ons soepvrouwtje hebben we een hapje gegeten.
Maukie soep tahoe en ik fried rice with chicken and vegetables.....jummi. Helaas heeft het vrouwtje een verkeerde keuze gemaakt.
Na een paar happen ging het gewoon niet meer. Om 16.00 uur moesten we op de kamer terug zijn. Onze Packard Bell laptop van 2 jaar oud, is in Nederland 4 maal bij Packard Bell in Den Bosch terug geweest, het probleem konden ze niet oplossen. Hier in Thailand wel. Om half vijf zou de laptop teruggebracht worden. Hij is perfect nu en het kostte net 2800 Baht, nog geen 70 euro. Kom er maar eens om in Nederland.
Dinsdag 7 januari 2014. Chiangmai is een heel leuke stad met leuke plekken, veel tempels en heel levendig. De temperatuur is aangenaam. De mensen zijn vriendelijk en Awana House, ons guesthouse is toppie. Met mijn ega gaat het gelukkig de goede kant op. We hebben vandaag van alles gedaan. Natuurlijk heb je boodschapjes nodig. We hebben zo onze winkels. De Seven Eleven, een keten die gewoon niet weg te denken is, waar je bijna alles kunt kopen. En de keten Lotus, die wel iets weg heeft van Seven Eleven. Het zijn kleinschalige winkeltjes die je overal in Thailand tegenkomt. We hebben ook een voortreffelijke warme bakker ontdekt. Alle soorten brood en gebak kun je daar kopen. Ook kun je er lekkere thee drinken of koude drankjes. Wij namen de grote mokken thee. Wat we nu wel geleerd hebben in Thailand: "Blijf van al de koude dranken af." Gewoon ongekoeld flesje water en thee. Heel goed voor de dorst en je raakt er niet van aan de sch.
..In de markthal hebben we  de voorraad banaantjes, een minisoort aangevuld en wat mandarijnen gekocht. Al mer al hadden we een geslaagde dag vandaag. Maukie is bijna de oude.
Woensdag 8 januari 2014 en Donderdag 9 januari 2014. Mauke is weer de oude. Feest dus. Ze voelt zich weer als vanouds en kan alles weer gewoon aan. We houden vaak kontakt met de kinderen via Whatsapp, geweldig gaat dat, je moet er alleen Wifi voor hebben, maar dat is geen probleem in Thailand. Vandaag de 9e zijn Jack en Lynn, vrienden uit Apeldoorn vertrokken. Ron gaat een paar dagen naar Bangkok We hebben een afscheid-lunch gedaan in een heel leuk restaurantje, heel gezellig. Later in de middag weer eens wat oude plekjes bezocht. Veel gerust en genoten van alles.
Bij Seven Eleven.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten