donderdag 30 januari 2014

VANDAAG NAAR VIENTIANE.

Woensdag 29 januari 2014. Om zeven uur de wekker laten aflopen. We gaan naar Vientiane vandaag. Gisteren hebben we de koffers ingepakt en alles opgeruimd, dus we hadden niet zoveel meer te doen. Kwart over negen zaten we buiten op twee bamboezitjes die de oude dame speciaal kwam brengen met twee flesjes water. Wat een service.

 Tijdens het wachten kwam ze elke keer naar buiten om te kijken of de bus er al was. Om kwart over tien kwam een oud gammel busje voorrijden. De chauffeur moest de ticket zien, knikte en pakte onze koffers. Aan beide zijden van het brik waren smalle bankjes en achter een wat bredere. Overal gaten, losse bedrading, kapotte ruiten. De deur bleef tijdens het rijden openstaan. Onze koffers werden achterin gedumpt voor de voeten van twee meiden. Dit kan nooit de bus naar Vientiane zijn, dacht ik zo. Dat haalt dat oude kreng nooit! Bij een groot busstation even buiten Vang Vieng werden we gedropt. Met ons nog zeker een man en vrouw of twaalf. Twee bussen stonden klaar voor Vientiane, een prachtige grote en een wat kleinere. Eerst dachten we de grote te nemen. Die was eigenlijk vol en.......wat bleek......niet met de bestemming Vientiane maar die ging naar Thailand. Wij werden uitgenodigd de kleinere te nemen.
Een ruim busje met goede zitplaatsen en airco. Helaas konden we niet bij elkaar zitten. Maukie voorin en ik achter rechts boven de wielkast. De koffers gingen het dak op en onder een net met zeil. Iets over half elf reden we Vang Vieng uit. Bestemming Vientiane. We zijn benieuwd.
Het was bijna dezelfde rit als die van Luang Prabang naar Vang Vieng. Alleen minder hoge bergen. Wel veel akkers en kleine dorpjes. De weg was hobbelig en slecht, dus onze bus rammelde alsof het een lieve lust was. En boven de wielkast waar mijn zetel was helemaal. Kwart voor twee reden we de voorwijken van Vientiane binnen. Veel industrie en grote fabriekshallen. Heel druk. Veel verkeer met de files van dien. Maar wonderwel konden we de bus verlaten dichtbij het centrum precies om twee uur. Voor 4 euro lieten we ons naar Heysoke Guesthouse brengen.
. We boekten er voor 300.000 kip een prachtige kamer met badkamer op de 3e etage, onze bagage werd naar boven gebracht. Zie de website:http://www.haysokegroup.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten