dinsdag 28 januari 2014

LAATSTE DAGEN IN VANG VIENG.............

http://www.photobucket.com/albums/ff366/henkluy

http://www.henkscamper.nl
http://www.mauke-henk.blogspot.com

Zondag 26 januari 2014. Heel weinig gedaan vandaag. We zijn twee luie doedels geworden. Nemen echt ons gemak ervan. Ja........waarom zouden we ook niet. Geen gehaast om bezienswaardigheden af te lopen, Geen moeten, alles in een rustig tempo
. In de hele vroege middag naar de Nam Song Rivier gewandeld. Niet om er te zwemmen of te vissen, alleen maar om te genieten van de rust en mooie natuur. Nam Song we zullen je echt missen als we naar Vientiane afreizen. Het restaurantje met tafels en ligbanken vlakbij de rivier met de naam:"VANPHAXAY" nodigt je direct uit als je er langs gaat om naar de houten brug te lopen, om binnen te komen.De ambiance is aangenaam, het ligt prachtig aan het water en het voelt er goed en ongedwongen.De menukaart is zeer uitgebreid. Men serveert oa. een heerlijke noedelsoep, vegetarisch of met kip en heel veel groente. Heerlijk....niet te weerstaan. Als we we er binnengaan zoeken we ons eerst een tafel uit om te internetten en te eten. Daarna gaan we lui liggen op de ligbanken. Om een uur of vijf zijn we weer vertrokken, dan wordt het vaak wat fris aan de rivier. Het guesthouse is vlak in de buurt. Daar hebben we ons wat opgefrist en zijn daarna gaan wandelen
.Vang Vieng is echt helemaal ingesteld op het tourisme. Overal open winkeltjes, eetkarren, restaurantjes, reisbureaux en heel veel guesthouses en hotels. 'sAvonds in het "Olala"restaurant heerlijk gegeten en naar de mensen gekeken.
Maandag 27 januari 2014. Saai wordt het. We staan redelijk vroeg op en doen helemaal niets, behoudens dit blog bijwerken. Wat zo grappig is in ons guesthouse. Bij de ingang niet ver van onze kamer kun je koffie of thee nemen. Er staat een apparaat dat warm water produceert en er staan bussen met koffie of thee  erin. Je mag er van nemen zoveel je wilt.Rustig koffie drinken op je kamer is heerlijk.Omdat we a.s. woensdag denken te vertrekken naar Vientiane, hebben we via Google gezocht naar geschikte en betaalbare guesthouses. We  menen er een drietal, waarvan wij denken dat ze geschikt zijn, gevonden te hebben. Om een uur of twaalf zijn we naar buiten gegaan. De zon scheen en het was warm. De extreme kou die hier heel ongewoon is lijkt voorbij te zijn.
In het oergezellige straatje dat naar de rivier loopt zijn we een reisbureau binnengegaan en hebben de reis naar Vientiane geboekt met minibus voor a.s. woensdag. We worden om 9.30 uur opgehaald en de kosten zijn 80.000 kip voor ons twee.Toen we dit geregeld hadden zijn we gaan lunchen en jullie raden nooit waar. In VANPHAXAY natuurlijk.We bestelden uiteraard twee noodlesoep, de lekkerste ooit voor 15.000 kip de man. Flesje water erbij en later twee fruitshakes, die je in vele maten en soorten kunt bestellen. 's Avonds in "Olala" restaurant gegeten. Twee overheerlijke cordon bleu, gegarneerd met franse frietjes, salade en twee geroosterde en gekruide broodjes. Een aardige en zeer goedbespraakte Amerikaan praatte intussen gasten naar binnen, Omdat we nieuwsgierig waren hebben we hem gevraagd waarom hij dit deed. Hij vertelde dat hij uit New York kwam, broker en advocaat was en ook de koude winter was ontvlucht. Hier in Laos en Thailand gaf hij lezingen. Dit wat hij nu deed was voor hem "fun".
.

 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten