dinsdag 7 januari 2014

LAATSTE DAG IN 2013 IN CHIANGMAI.

Dinsdag 31 december 2013. Chiangmai is echt een stad waar je je nooit verveelt. Altijd is er wel wat te bekijken of te doen.
Neem alleen al al die verschillende kleine winkeltjes waar mensen wat proberen te verdienen met een grote verscheidenheid aan waren. Van bv. veiligheidsspelden tot schooters en auto's. Je hebt zelfs nerinkjes waar je kraaltjes, ringetjes, nagelschaartjes, mesjes....ja echt de duvel en zijn oude m..r kunt kopen voor prijzen die mini....minimaal zijn.
Hoe kunnen deze Thaise mensen daar nog wat aan verdienen vraag je je dan onmiddellijk af. In de ochtend hebben we wat gewandeld. 'sMiddags zijn we op de kamer gebleven. Het Panaramadak in Awana Hous is bij uitstek een plek waar je tot rust komt en je je toch niet verveelt
. Ook hebben we om de lange oudejaars avond en nacht door te komen een heerlijke dut gedaan. Om21.00 uur zijn we naar het Tapaeplein gelopen. Natuurlijk fonkelden er al honderden hete lucht lampionnen in de donkere lucht. Net twinkelende sterren. De harde muziek die vanaf de buhne op het plein kwam dreunde en schetterde over de straten. Alles draaide op volle toeren
. Als vanouds was het een dolle boel op het plein. Omdat de toeloop van mensen heel groot was had men alle doorgaande wegen afgesloten. Deze ruimten werden benut door de eigenaars van de eettentjes en winkeltjes.
Rijen tafeltjes en krukjes had men op het midden van de straat neergezet met aan beide zijden ruimten om te lopen. Tegen de gevels van de aangrenzende panden had men plaats gecreeerd om te zitten. Uniek. Ergens aan een tafeltje hebben we gegeten en gedronken. Deze keer rondom tussen de Thaise mensen, heel gezellig. Zij vermaken zich ook opperbest en genieten zichtbaar. Toen we ons eenvoudig diner genuttigd hadden, hebben we onze stoelen meegenomen naar de aangrenzende gevel. Daar hebben we de laatste uren van 2013 doorgebracht.
We  vermaakten ons opperbest en vielen van de ene in de andere verbazing. Mensen met ledlichtjes op hun hoofd. Met lichtgevende puntige oortjes. Bijna iedereen uitzonderlijke mutsen op, met of zonder hazen oren.
Het was een dolle boel. Heel vermakelijk. Net voor de jaarwisseling naar de kruising voor de buhne gelopen. Nou ja in de menigte meeeschuifeld.Drukker en drukker werd het. Er was geen doorkomen aan. We stonden hutje aan mutje. Men was aan het duwen, dringen, de een wilde naar links de ander naar rechts. Onvoorstelbaar wat een drukte. En toen ineens een daverend vuurwerk, the crowd/ menigte begon te galmen en schreewen, HAPPY NEW YEAR........HAPPY NEW YEAR.  2014 had met veel lawaai en muziek zijn intrede gedaan. Wat een belevenis
Eettafeltjes op het plein en op de weg.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten